VR met Google Cardboard

Bij Virtual Reality wordt vaak gedacht aan een duur toestel op je hoofd met een nog duurdere computer die deze hardware aanstuurt. Hoewel dit vroeger realiteit was, is virtual reality tegenwoordig redelijk bereikbaar voor iedereen.

Mobiele telefoons

Met de technologische ontwikkeling van mobiele telefoons is virtual reality een stuk dichterbij de normale gebruiker gekomen. Veel mobiele telefoons zijn tegenwoordig standaard uitgerust met een kompas en sensoren die bewegingen meten. Deze technieken zijn vereist voor het gebruik met Google Cardboard.

Google Cardboard

Google Cardboard is een goedkope variant op de virtual reality headset. Met een paar geprepareerde stukken karton kan iedereen een eigen VR-headset bouwen. Door je mobiele telefoon in de headset te plaatsen wordt de bril omgetoverd tot een werkende vr-headset.

Door de relatief lage kostprijs van het gebruikte materiaal – karton – is de Google Cardboard erg geschikt voor gebruik op scholen. Laat een leerling het apparaat vallen? Geen probleem! Het karton of de lenzen zullen niet breken.

Google Cardboard voor fabrikanten
Google cardboard bouwplannen downloaden

Welke bril moet ik hebben?

Op de website van Google Cardboard zijn diverse varianten van de Google Cardboard verkrijgbaar. Ben je zelf een beetje handig? Dan kan je ook de gratis bouwplannen voor de headset downloaden en zelf gaan knutselen.

Let op: Je hebt voor het zelf bouwen wel lenzen nodig. Deze zijn op sites als eBay gemakkelijk verkrijgbaar.

 

Geef een reactie